Det er en almindelig opfattelse at det er meget, meget dyrt at sejle Moth. Men det behøver det ikke at være.

Brugte joller kan fås i alle prisklasser, også for rimelige penge. Herunder følger en oversigt over hvad brugte foilere kan koste


Ombyggede lowridere koster 15.000 – 25.000 kr. Men man skal sikre sig at ombygningen er lavet ordentligt. Det er surt at have en båd der foiler dårligt, specielt når man skal lære det.

En førstegenerationsfoiler (Prowler / Mistress) fra 2006 -– 2008 koster idag 25.000-– 35.000 kr. Det er velsejlende solide både som det ofte kan betale sig at opgradere.

Næste generation (Bladerider / Ninja) koster 40 -– 70.000 kr, afhængigt af stand og opgraderinger. En tunet Bladerider eller Ninja kan sagtens følge med på banerne i hænderne på den rigtige mand eller dame.

Mach2, som er bygget fra 2009 og har vundet VM hvert år siden, er i dag dominerende. Fås fra ca. 90.000 kr og opefter. Rocket og Exocet er bygget siden 2012, men er sjældne at finde brugte.

Der er stor efterspørgsel efter brugte både, som derfor holder priserne forbavsende godt. Det bedste sted at søge er www.mothmart.com

Nye både:
De 3 typer man idag oftest ser, er Rocket, Exocet og Mach2. derudover bygges flere forskellige typer i mandre antal. En toptunet, totalt gejlet Moth koster 140 - 180.000 kr. Det er mange penge, men der er også mange flere stumper end i andre både, alt er fremstillet i kulfiber. Foils er dyre, udgør ca 25 % af prisen. Da alle nævnte typer fremstilles udenfor Euro-zonen, har den faldende Euro-kurs desværre bevirket stigende priser.

Selvbyggerbåde:
Der er stadig folk der bygger både selv, de bedste selvbyggerbåde er fuldt konkurrencedygtige. Man kan bygge helt fra bunden, eller købe nogle af delene færdige. Som begynder må det frarådes at bygge sin egen båd. Det vil være næsten uoverkommeligt at få en foiler til at fungere samtidig med at man skal lære at sejle den.

Hvor meget betyder båden så ? Mindre end man skulle tro. Hvis du vælter to gange i en Mach2, og ham i den gamle Prowler ikke gør, så kommer han sikkert i mål før dig -