Hvordan opbevarer man en Moth, transporterer den, søsætter den ?

Lad det være sagt med det samme: Alt er mere bøvlet end med andre både. En Moth vejer fuldt tilrigget ca. 30 kg. Den lave vægt kombineret med vingerne gør at den skal bindes fast når det blæser. Ellers flyver den væk...
Det kan gøres ved at have et par vægte stående under vingerne, som man surrer båden fast til. Eller med kraftige pløkke, af den slags man køber i forretninger der forhandler camping-udstyr.

Man kan ikke efterlade en Moth på havnen i månedsvis uden at se til den, som man kan med f.eks. en Laser. Selv om den er bundet fast. Dækkenet som man normalt bruger, kan blæse af. Trampoliner, etc, har ikke godt af at stå ubeskyttet i månedsvis.

Man kan uden problemer køre med en Moth på taget af sin bil. Hvis man skal på en længere tur, specielt hvis det blæser, er det en god ide at afmontere vingerne. En afmonteret Moth er til gengæld helt problemfri at køre med.

Fordelen ved den lave vægt er at man kan sende en Moth som luftfragt. Det er ikke så dyrt, og åbner muligheden for at deltage i stævner langt væk. Af samme grund er der normalt deltagere fra mange lande til VM.

Tilrigning og søsætning:

Når sejl og mast er rigget, lægger man båden på siden for at montere foils. Der er altså behov for mere plads end med en konventionel båd. Det letteste er at gå ud fra en strand. Man bærer båden ud i vandet, til der er ca. 1,5 m dybt, og rejser båden op.

Nathan Outteridge har sammen med Ronstan lavet en serie videoer om Moth-sejlads. De 2 første viser tilrigning og søsætning:

Moth Tutorial 1: Rigging

Moth Tutorial 2: Launching